söndag 19 april 2020

Militärer

Ja, jag är humanist, pacifist, feminist, socialist och förmodligen ett par –ister till. Och det kan förmodligen förklara varför jag tycker att de flesta militärer, som jag antar tycker att de ser OK ut, framstår som mer eller mindre löjliga.

Ta t ex pajasarna utanför det grekiska parlamentet:


Eller narrarna i Vatikanstaten:



Eller stackarna i björnskinnsmössor (sommartid!) i London:


I samband med OS i Sotji försökte de ohyggligt allvarliga ryska soldaterna, som bar fram flaggorna, slå världsrekord i benlyft med raka ben. En sann fröjd att skåda, lika fånigt som det här. Gå som folk, för tusan!


En soldat kan jag acceptera: Min fru i janitsjaruniform. Janitsjarar var elitinfanterisoldater som utgjorde den osmanske sultanens personliga livgarde. Här syns hon med handen på dolkfästet beredd att, till sista blodsdroppen, försvara sultanens liv.

3 kommentarer:

  1. Finns inget löjligare än benlyftsmarscher. Hitlers soldater och gossarna i Sotji är lysande representanter för fånigheterna.

    De övriga du visar på bild är rätt gulliga och gulligast av allt är den osmanske tsarens tappra försvarare. Har hon kvar sin dolk?

    SvaraRadera
  2. Gunnel: Dolken har tyvärr konfiskerats av den turkiska staten. Men det måste ha varit en syn att skåda att se henne marschera. Ledare av sin grupp. två steg fram, sväng åt höger, två steg fram, sväng år vänster o s v. Paraderade i samhällena runt Samsun.

    Det gula plastsvärdet, som hon hade under sängen för att försvara sig, har tyvärr försvunnit. Men då var hon ju ännu yngre.

    SvaraRadera
  3. Och så det gick som det gick med Osmanska Riket...

    SvaraRadera

  Philip Morris Varför finns det något så korkat som cigaretter? Vi cyklade till Rönnliden, Gunnar och jag...