fredag 20 mars 2020

Vaktmästare


Vaktmästare


I det område där vi bor har vi begåvats med världens förmodligen bäste vaktmästare. Fantastiskt mån om de boende, alltid positiv, tjänstvillig och glad. Finns t ex inget område i Skellefteå som är så välskottat, vid snöfall kan man höra traktorn redan vid 5-tiden på morgonen. Taxichaffisarna är imponerade.

Det finns äldre personer som inte vill flytta härifrån, endast för att de vet att de skulle få sämre service varsomhelst annars. Han gillar inte riktigt hemtjänstens tystnadsplikt, ”för då vet jag ju inte hur dom mår”.

I förra veckan behövde vi sand till entrén och det var slut i förrådet. Jag ringde vaktmästarens nummer och han svarade. ”Jag är på Kanarieöarna, men sand fixar jag”. Inom en halvtimme kom det en bil som det stod ”Contractor” på och en kille kom med en stor hink sand.  Han har så många och bra kontakter att han kan sköta allt, även från utlandet.

Och de som kommer, elektriker, rörmokare, byggnadspersonal, alla är de glada! Han lyckas få dem på bra humör, även om de utför en tjänst som han själv egentligen är satt att göra. Och dessutom gör dom det gratis!

Det finns underverk, det finns mirakel, och så finns det våran vaktis.

4 kommentarer:

  1. Verkligen rätt man på rätt plats! Men kanske bra att hålla lite avstånd när han kommer hem från Kanarieholmarna.

    SvaraRadera
  2. En berömvärd vaktis. Se till att han får läsa din blogg.

    SvaraRadera
  3. Lennart: Du är ju själv din egen vaktmästare. Hoppas han är bra!

    Annica: Han har varit hemma ett tag nu och verkar må bra.

    Gunnel: Datorer är hans akilleshäl. Men han brukar få en hel del julklappar varje år.

    SvaraRadera

  Philip Morris Varför finns det något så korkat som cigaretter? Vi cyklade till Rönnliden, Gunnar och jag...