onsdag 19 juni 2019

Renault

Ett biläventyr (några år sedan nu)

Röd och grann!!! (Den här gången talar jag inte om tomten)

I dec anlände den, bilen jag beställde i mars. Den sista förseningen berodde på att det uppstått en lackskada på en dörr i transporten så de blev tvungna att lacka om.

Röda bilar går fortast!


Men jag kanske skulle ta det från början. I januari beviljade Fk (Förskingringskassan) mig bilstöd. I mars bestämde Tv (Tråkighetsverket) hur bilen skulle anpassas för att passa skröpliga mig. Alltså beställde jag en bil, en Renault Kangoo, allt var frid och fröjd, Fk och Tv log vackert mot varandra.

Då, som en blixt från en klar himmel, slog hon till, häxan från Fk. Samma dag hon skulle gå på semester bestämde hon att allt som Tv bestämt var helt fel. Bl a påstod hon att mina assistenter skulle hjälpa mig. Mitt argument att jag inte har några assistenter tog hon tämligen lätt på. En bagatell i sammanhanget tyckte hon.

Sedan spelade Fk och Tv pingpong med ärendet fram till slutet av september, då man beslutade att allt skulle vara som Tv sagt från början (Jag får väl erkänna att jag inte varit helt overksam under den tiden). Och hela sommaren hade bilen stått hos Bo (bilombyggaren) i Uddevalla…

Sedan började Bp (Bilprovningen) krångla med Bo. Ja, det var en fröjd att skåda. Så småningom fick Bo segern mot Bp. Men sammantaget så tog det bara drygt 11 månader att köpa en bil. (Ja, egentligen längre, jag hade ju skickat in ansökan om bilstöd till Fk långt tidigare) Och sommaren blev ju lite förstörd, jag hade ju i god tro i samråd med Tv beställt en bil som sedan Fk ville underkänna. ”Man vart nalta orive” skulle man kunna säga på Malåmål (och det kunde jag tydligen).

Och när bilen anlände var den som sagt lackskadad.

Den här veckan börjar bra, sa han som skulle hängas på måndag.

Det enda som aldrig ifrågasattes var det gamla läkarintyget. Där hade ju Fk verkligen chansen att jäklas, de hade ju kunnat begära ett nytt läkarintyg från en specialist. Väntetiden för sådant är mig obekant, men kort är den förmodligen inte… Konstigt att man missade en sådan chans, eller hur?

4 kommentarer:

  1. Stackars alla ni som möter häxor från Fk. Det har blivit ännu fler av den sorten numera sägs det. Undrar om inte politikerna tvingar en del av Fk-personalen till häxeri. Beklagar alla som kommer i kläm, det är för dj-ligt, alla har inte heller din verbala förmåga.

    SvaraRadera
  2. Ja, vi är många som är stackars nu. Förutom alla som slåss med Fk kan vi nämna Gud som måste dras med religiösa och Jimmie som måste dras med Sverigedemokrater. Bara för att nu nämna några...

    SvaraRadera
  3. Inte är det så synd om "hen" som "troligen" inte finns och ändå hållit sitt namn levande i över 2000 år. I det fallet måste det finnas skickliga PR-konsulter.

    SvaraRadera
  4. Synd är det inte om de som är så morgonpigga att de kan kommentera redan kl 07:06 på morgonen. Vi har just stigit upp.

    SvaraRadera

  Philip Morris Varför finns det något så korkat som cigaretter? Vi cyklade till Rönnliden, Gunnar och jag...