onsdag 5 december 2018

Barn? Råd till unga 5

Om barnafödande


Av vad som framgått av media har det med tiden blivit alltmer omodernt att skaffa sig barn. För en beteendevetare och matematiker som undertecknad står då en sak alldeles klar: Föds det inga barn kommer människosläktet att upphöra!

I en gentleman av min kalibers liv har det naturligtvis hänt att unga damer i min närhet fått barn. (Märk väl aldrig p g a min medverkan, jag kan ställa upp på DNA-test vilken dag som helst). Nå, hur som helst, graviditeterna har haft en sak gemensam: jag har personligen fått stå för den erforderliga nervositeten. De gravida damerna ifråga har nervmässigt förhållit sig filibunksartade. Allt har gått mycket bra, barnen blivit välskapta, papporna stolta. Efteråt har jag inte hört något annat negativt heller. Så det känns nog ganska bra att föda barn. Kör hårt, är mitt råd! Tänk dock på mina tidigare råd (nr 2) om förfarandet med eventuella glasögon i samband med själva tillverkandet av de små!

En sak som f ö kan vara ganska uppslitande för en erfaren roué som jag är, är pappor som inte svimmat utan fotograferat sina egna barns födslar. De saknar efter BB-upplevelsen all normalmänsklig hänsyn och känsla för personlig integritet. Efter en bättre middag började en av de nyblivna papporna, jag talat om ovan, att visa intima fotografier på sin fru före, under och efter förlossningen. Det var särskilt ett foto av moderkakan som fick både min cognac och min havanna att tappa sin lockelse. Härmed utfärdas en allmänmänsklig varning för osvimmade nyblivna pappor!

Drottning Viktoria av England talade en gång med en ung kvinna som tyckte att hon upplevde att hennes man var onödigt villig i sängen. Drottning Viktoria, vars eminenta talang som rådgiverska aldrig riktigt har belysts på ett rättvist sätt, hade svaret klart:

”Blunda och tänk på att fosterlandet behöver soldater!”

Kanske något för att öka det svenska barnafödandet?

4 kommentarer:

  1. Ha-ha, du har humor, gosse. Det här var ett gott råd och jag är helt enig med dig och drottning Viktoria.


    Fint att din blandar in lite kungligt i din blogg.

    SvaraRadera
  2. Problemet med Victoria är att hon sagt så mycket som man skulle kunna säga är lite dumt, i det här sammanhanget t ex: "En ful bebis är en grotesk varelse - och de vackraste är skrämmande". Man måste sovra lite.

    Annars gillar jag citat - där finns det mycket att hämta. Ett annat som kanske passar: "Att bli med barn är en yrkesrisk med att vara hustru". Också Victoria, kanske i samma sammanhang som i bloggen?

    SvaraRadera
  3. Tack och lov att jag tackat nej till alla frierier! Hitintills ... numera är det riskfritt. ;)

    SvaraRadera
  4. Ja, Annica, alla åldrar har ju sina för- och nackdelar...

    SvaraRadera

  Philip Morris Varför finns det något så korkat som cigaretter? Vi cyklade till Rönnliden, Gunnar och jag...