torsdag 6 februari 2020

Ber om ursäkt

Förlåt

Om man tittar närmare på det här huset, som står bredvid den plats där det nya kulturhuset håller på att byggas, framträder ordet ”FÖRLÅT”.

Varför? Jag har ingen aning men kanske är orsaken att byggnationen kulturhus + hotell enligt Norran överskridit kalkylen med 39 miljoner kronor.

Varför blir man inte förvånad? Kan det möjligen bero på att man blivit lite luttrad genom åren? När har ett kommunalt, regionalt  (landstings) eller statligt byggprojekt hållits inom budgetramarna senast? Räck upp en hand, du som vet.

4 kommentarer:

  1. Även jag blir nyfiken på varför det står FÖRLÅT?

    Till de budgeterade kostnaderna för nya byggnader bör de ansvariga för plånboken genast lägga till 75%. Då börjar man närma sig de verkliga kostnaderna. Märkligt att det alltid blir mycket dyrare än beräknat

    SvaraRadera
  2. Det är gatukonstnären Akay från Stockholm som målat ett gigantiskt FÖRLÅT över hela husets fasad. Kommunen har beställt konstverket och tanken är att invånarna ska utsättas för kultur där de normalt inte väntar sig det.

    I borgarstyrda verksamheter skyller (S) på borgarna för deras oerhörda inkompetens när budgetramarna spricker ock i (S)-sammanhang är det tvärtom. Hej hopp i sandlådan, men dyrt blir det.

    SvaraRadera
  3. 1+1=1,5 uträkning av sveriges kommuner och landsting eller det kanske heter regioner för att bli billigare !

    SvaraRadera
  4. Lennart: Du räknar som en sann politiker. Undrar f ö vad det kostade sammanlagt att byta namn från "landsting" till "region" i hela landet?

    SvaraRadera

  Philip Morris Varför finns det något så korkat som cigaretter? Vi cyklade till Rönnliden, Gunnar och jag...