fredag 4 januari 2019

Bibliotek



Brev från biblioteket

Bäste herr Hermansson

Nu är det faktiskt på tiden att du lämnar tillbaka de böcker av ryska författare du har lånat av oss, din nedrans såskopp. Det finns andra som kan behöva läsa dem ska du veta, ditt jädra praktarsle. Läsa förresten, kan du över huvud taget läsa, din rackarns anal-fabet?

Det känns extra svårt för oss att avdelningarna för ryska författare på våra bokhyllor ska gapa tomma när vi vet att du bara har dem hemma för att försöka imponera på fruntimmer, om du nu mot förmodan någon gång skulle lyckas få tag på ett sådant.

Vi har enligt säkra källor fått reda på att du inte har lyckats lura hem en enda varelse av kvinnokön på flera år, vilket f ö ger oss en starkare tro på feminismen. Leve den och metoo! Hurra!

Är det inte så, handen på hjärtat herr Hermansson, att det enda i kvinnoväg du lyckats lura hem är en stackars liten 10-åring som du försökte stänga in i kylskåpet med motivering att du ville se om lyset släcktes? Den stackars lilla flickan lyckades tack och lov skrikande ta sig ur din lägenhet. Vem vet hur det annars skulle ha gått?

Nu väntar vi bara på våra böcker. Du har till i eftermiddag på dig. Sen kommer vi för att ta dig! Pervo!

Med vänlig hälsning

Biblioteket 

2 kommentarer:

  1. Onödigt grinigt av biblioteket. Man ska vara snäll mot de som frivilligt lånar de ryska klassikerna när det finns så mycket annat att låna.

    SvaraRadera
  2. Ja, svaret på gåtan om huruvida kylskåpslampan släcks eller inte kommer att dröja trots att en hel mänsklighet väntar på att få veta. Vi får hoppas på den framtida forskningen, jag har gjort mitt. Misslyckandet känns tungt, i synnerhet som jag var så nära gåtans lösning.

    PS. Böckerna är återställda.

    SvaraRadera

  Philip Morris Varför finns det något så korkat som cigaretter? Vi cyklade till Rönnliden, Gunnar och jag...