Viner
Jag tycker
om att läsa tidningar och deras vintips – och ofta är deras rekommendationer inriktade
på viner som är alldeles för dyra för medelhermansson – och passande till de
mest underliga maträtter. Passar bäst till friterad bambu, välinoljad bäver och
allt vad mest det kan vara.
På
bilden har jag samlat ihop några röda viner under hundringen som täcker de
flesta behov till vad vi äter för det mesta. Finns förhoppsligen på ditt
systembolag. Kallas förmodligen föraktfullt "bonniga” av fin-i-kanten-experterna.
Och akta
er för lådvin – alla i branschen vet att man tillsätter saker för att försöka
hålla kvalitén, svavel t ex. Men misslyckas. Lådvin håller inte vad man lovar.
Nämnde
jag f ö att min fru vann en vinprovartävling här i stan? Synd att jag inta fick
vara med. Jag hade säkert haft chans på att bli tvåa.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Philip Morris Varför finns det något så korkat som cigaretter? Vi cyklade till Rönnliden, Gunnar och jag...
-
Philip Morris Varför finns det något så korkat som cigaretter? Vi cyklade till Rönnliden, Gunnar och jag...
-
(klickbar bild) Tandläkarskräck Visst är det lite bedrövligt att man ska vara så ängslig för att gå till tandläkaren? Jag menar –...
-
Postens bussar När jag jobbade på Postens Diligenstrafiks huvudkontor i Lycksele tillverkade jag, i samråd med en leksaksfabrik, den...
Rövin jer omasslit sä jer he bara !
SvaraRaderaHelt enig med föregående talare, men om man kämpar en hel kväll kan man få ner innehållet i ett glas.
SvaraRaderaLite synd att se att all förfining och finess när det gäller matkultur hamnat hos den yngste av syskonen. Men - håll er till er surströmming (som jag f ö jämför med att äta ansjovis på ett utedass) och schlemiga kåldolmar ni så äter jag tuornedos kombinerat med nåt fint riojavin i stället. Skål!
SvaraRaderaJag älskar tacos och till det dricker jag päroncider. Det är inte bara förfining det är också väldigt gott.
SvaraRaderaKöttfärsrätter och rutten fisk... Hmmm. Hur står det till med tandstatusen?
SvaraRaderaIngen lösgom i glaset, här sitter tänderna fortfarande stabilt fast i käken.
SvaraRaderaAtt bara uttala sig på det viset om underbara kåldolmar, det vore ju ett helgerån att blöta ner dom med rödvin.
SvaraRaderaGunnel: Grattis till de egna gaddarna.
SvaraRaderaLennart: Ett riktigt bra rödvin som förmodligen skulle passa bra till kåldolmar är av typ Arnegui Rioja Crianza 2014 (Portugal). Len i smaken och med avsaknad av både bitter och sur eftersmak. Ett bra balanserat vin med runda tanniner och med en ton av söta kryddor. Detta är en fruktig rioja med aromer av plommon, apelsin samt ekfat. Prova! Kan vara slut på bolaget men personalen kan säkert ge tips om ett liknande.
Du glömde munhåleupplevelsen !
SvaraRaderaLite måste jag ju lämna åt konsumenten själv att avgöra!
SvaraRadera